top of page

Vores produkter

Ny slynget flydende honning

_JER6120.jpg

Al honning er flydende når det lige er slynget og sigtet. Men herefter starter der en naturlig proces, hvor sukkerstofferne i honningen begynder at krystallisere. Afhængig af hvilke planter bierne har hentet nektaren kan der være forskel på sukkertyperne i den pågældende honning. Derfor kan der også være stor forskel på hvor lang tid honningen forbliver flydende.

Denne proces tager 1-2 uger for forårshonning og op til flere måneder for sensommerhonningen.

Derfor er det kun i perioder lige efter en slyngning, at vi har flydende honning.

Forårs honning

_4290001 1.jpg

Forårshonning har bierne indsamlet fra de allertidligste blomster. Raps, mælkebøtter, frugttræer og hvad der ellers blomstre i foråret.

I forårshonningen er der normalt et højt indhold af druesukker, det gør for det meste honningen meget lys og fast.

 

Normalt vi denne honning vær lidt afdæmpet i sin smags styrke og aroma.

Sensommer honning

_4290003 1.jpg

Sensommerhonning kommer fra alle de planter, der blomstrer i juni, juli og til midten af august. Det er nektar der normalt har et højt indhold af frugtsukker. Det gør at honningen er længe om at krystalliserer.

Sensommeren honningen er normalt mere blød end forårshonningen og smag og aroma er normalt meget kraftigere.

Farven kan også variere meget, lige fra lys som forårshonningen, til meget mørkegul. Til tider kan den også være rødlig eller brun. 

Blomster pollen indsamlet af bierne

_4290004.jpg

Pollen høster vi i pollen­fælder, der sættes på bistadet. Når bierne kommer hjem til sta­det, skal de passere gennem et gitter, som skraber pollenklum­perne af bagbenene. I perioder med mange blomster kan der hø­stes store mængder pollen, uden at skade bierne, fordi nogle bier slipper gennem fælden med pol­len.
Friske pollenklumper kan kun holde sig friske i nogle få dage. Den ind­samlede pollen tørres grundigt til 5-8% vand, så kan det opbeva­res i glas ved stuetemperatur

Propolis 

Propolis er biernes vigtigste forsvarsmiddel mod bakterier, svampe, virus og muligvis større fjender som myrer. Det er et klæbrigt materiale, som bierne indsamler fra forskellige planter, og som de bruger til at lukke sprækker og revner med i bista­det. Det bruges til at dække alle indre overflader med en tynd film.

​

Det antibakterielle og klæbrige stof er dog ikke kun godt for bierne, men menes derimod også at være særdeles gavnligt for mennesket. Helsemidlet, der har været kendt fra de ældste tider, er derfor stadig et udbredt tilskud i dag.

Bi voks

_DSC6568.jpg

Jeg er et afsnit. Klik her for at tilføje din egen tekst eller redigere mig. Det er nemt.

bottom of page